Jablečno-ořechový žmolenkový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 125 g máslo 50 g máslo 200 ml mléko 750 g jablko 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr krupice 50 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 70 g hrubá mouka 600 g polohrubá mouka 100 g vlašské ořechy
Postup Jablečno-ořechový žmolenkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Vyšší plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Také plech můžeme pouze vyložit pečícím papírem
Sypké přísady smícháme ve větší míse. Ve vlažném mléce rozpustíme máslo a přilijeme je ke směsi. Přidáme vejce, dobře promícháme a nalijeme na vymazaný plech
Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ořechy nadrtíme. Těsto poklademe pokrájenými jablky, zasypeme drcenými vlašskými ořechy a žmolenkou, kterou připravíme z másla, moučkového cukru a hrubé mouky
Pečeme v předehřáté troubě 25 - 35 minut při teplotě 180 - 190°C. Krájíme až po vychladnutí.