Jablečno-ořechový žmolenkový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
125 g máslo
50 g máslo
200 ml mléko
750 g jablko
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krupice
50 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
70 g hrubá mouka
600 g polohrubá mouka
100 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Také plech můžeme pouze vyložit pečícím papírem

  2. Sypké přísady smícháme ve větší míse. Ve vlažném mléce rozpustíme máslo a přilijeme je ke směsi. Přidáme vejce, dobře promícháme a nalijeme na vymazaný plech

  3. Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ořechy nadrtíme. Těsto poklademe pokrájenými jablky, zasypeme drcenými vlašskými ořechy a žmolenkou, kterou připravíme z másla, moučkového cukru a hrubé mouky

  4. Pečeme v předehřáté troubě 25 - 35 minut při teplotě 180 - 190°C. Krájíme až po vychladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!