Cuketová bábovka s rozinkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3/4 hrnku olej
rum
2 hrstě rozinky
2 hrnky cuketa
1 hrnek cukr krupice
cukr moučka
1 lžička mletá skořice
2 hrnky polohrubá mouka
hrubá mouka na vysypání
1 balíček prášek do perníku
1 balíček skořicový cukr
olej na vymazání
3 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky namočíme do rumu nejméně na hodinu. Cuketu oloupeme a nastrouháme. Jeden hrnek najemno a druhý hrnek nahrubo, případnou vodu slijeme

  2. Vejce rozklepneme, přidáme olej i oba druhy cukru a vše spolu vyšleháme. Přidáme jemnou cuketu a polovinu mouky smíchanou s práškem do perníku a skořicí. Promícháme, přidáme cuketu nastrouhanou nahrubo a druhou polovinu mouky. Promícháme a nakonec přidáme rozinky namočené v rumu

  3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a uhladíme. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi hodinu na 160 - 170 °C

  4. Upečenou cuketovou bábovku s rozinkami necháme ve formě 10 minut a pak ji opatrně vyklopíme. Před podáváním bábovku poprášíme moučkovým cukrem

  5. 1 hrnek = 250 ml.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!