Dušené vepřové plátky s olivami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžička máslo 2 - 3 kuličky jalovec olivový olej hladká mouka 10 - 15 ks zelené olivy zeleninový vývar 4 plátky vepřová kýta mletý černý pepř 4 - 6 lžic smetana na vaření 5 lžic sladké červené víno
Postup Dušené vepřové plátky s olivami
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Zalijeme červeným vínem, promícháme se 2 - 3 lžícemi oleje a usekanými kuličkami jalovce. Naložené plátky kýty necháme alespoň 5 hodin odležet
Plátky masa osušíme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby maso podléváme a mícháme. Měkké maso vyjmeme a omáčku zjemníme máslem a smetanou. Vmícháme okapané a na plátky nakrájené olivy, vrátíme maso, podle potřeby dochutíme a prohřejeme
Vepřové dušené plátky s olivami podáváme s rýží nebo vařeným bramborem.