Vaječná omeleta plněná špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 ks vejce 50 g máslo 1 lžíce strouhanka 1/8 l mléko 1 ks cibule 1 špetka pepř 1 lžíce máslo na smažení 2 lžíce hladká mouka 4 - 5 plátků anglická slanina vařené brambory čerstvá zelenina 1 balíček zmražený špenátový protlak
Postup Vaječná omeleta plněná špenátem
Postup přípravy receptu
-
Příprava špenátu: Špenát nerozmrazujeme, celý zmrzlý blok vložíme do hrnce, přidáme asi 2 lžíce vody a pod pokličkou, za mírného ohřívání, necháme rozpustit
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, počkáme až zesklovatí, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Jíšku zředíme rozpuštěným špenátem a mlékem, dobře promícháme. Přidáme prolisovaný česnek, lžíci strouhanky, sůl a za stálého míchání necháme krátce povařit. Nakonec do špenátu rozklepneme vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí
Pozn: Špenát nám vydá na několik porcí, nebo zbytek špenátu můžeme zužitkovat k jinému pokrmu
Příprava omelety: Na jednu omeletu použijeme 2 vejce a 4 - 5 plátků anglické slaniny. Vejce rozklepneme do hrnečku a rozšleháme se špetkou soli a pepře
Na pánvi rozpustíme máslo a dno celé pánve pokryjeme plátky anglické slaniny. Slaninu přelijeme rozšlehaným vajíčkem a usmažíme omeletu z obou stran. Usmaženou omeletu potřeme špenátem a stočíme jako palačinku
Vaječnou omeletu plněnou špenátem podáváme s uvařenými brambory a zdobíme čerstvou zeleninou.