Vaječná omeleta plněná špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 ks vejce
50 g máslo
1 lžíce strouhanka
1/8 l mléko
1 ks cibule
1 špetka pepř
1 lžíce máslo na smažení
2 lžíce hladká mouka
4 - 5 plátků anglická slanina
vařené brambory
čerstvá zelenina
1 balíček zmražený špenátový protlak

Postup přípravy receptu

  1. Příprava špenátu: Špenát nerozmrazujeme, celý zmrzlý blok vložíme do hrnce, přidáme asi 2 lžíce vody a pod pokličkou, za mírného ohřívání, necháme rozpustit

  2. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, počkáme až zesklovatí, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Jíšku zředíme rozpuštěným špenátem a mlékem, dobře promícháme. Přidáme prolisovaný česnek, lžíci strouhanky, sůl a za stálého míchání necháme krátce povařit. Nakonec do špenátu rozklepneme vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí

  3. Pozn: Špenát nám vydá na několik porcí, nebo zbytek špenátu můžeme zužitkovat k jinému pokrmu

  4. Příprava omelety: Na jednu omeletu použijeme 2 vejce a 4 - 5 plátků anglické slaniny. Vejce rozklepneme do hrnečku a rozšleháme se špetkou soli a pepře

  5. Na pánvi rozpustíme máslo a dno celé pánve pokryjeme plátky anglické slaniny. Slaninu přelijeme rozšlehaným vajíčkem a usmažíme omeletu z obou stran. Usmaženou omeletu potřeme špenátem a stočíme jako palačinku

  6. Vaječnou omeletu plněnou špenátem podáváme s uvařenými brambory a zdobíme čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!