Španělské kuře s česnekem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 20 stroužků česnek sůl 1 list bobkový list 5 lžic olivový olej 450 ml kuřecí vývar 2-3 lžíce hladká mouka 4 lžíce suché bílé víno kajenský pepř 4 ks čtvrtka kuřete petrželka na ozdobu mletý černý pepř
Postup Španělské kuře s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Do mikrotenového sáčku dáme asi 2 lžíce mouky, sůl a černý i kajenský pepř, přidáme osušenou porci kuřete a protřepeme, aby se kuře ochucenou moukou mírně obalilo. Nadbytečnou mouku setřepeme, maso odložíme a do sáčku dáme další porci. Podle potřeby přidáme mouku sůl a koření
Česnek oloupeme, očistíme a rozpůlíme. Na velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme česnek a opékáme ho asi 2 minuty, aby olej získal jeho chuť. Česnek přeneseme lopatkou s otvory na talíř a odložíme
Do oleje vložíme kůži dospod porce kuřete a opékáme je 5 minut dozlatova. Podle potřeby přidáme 1-2 lžíce oleje
Česnek vrátíme na pánev, přidáme bobkový list, kuřecí vývar a víno a přivedeme je k varu. Pánev přikryjeme pokličkou a kuře dusíme 25 minut doměkka. Česnek musí být velmi měkký
Kuře přeneseme na mísu a udržujeme horké (například přiklopíme). Tekutinu na pánvi svaříme zhruba na 250 ml. Ochutnáme, případně ochutíme. Omáčkou přelijeme porce kuřete. Navrch nasypeme česnek, ozdobíme petrželkou a podáváme
Zdroj: Slovart.cz