Španělské kuře s česnekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

20 stroužků česnek
sůl
1 list bobkový list
5 lžic olivový olej
450 ml kuřecí vývar
2-3 lžíce hladká mouka
4 lžíce suché bílé víno
kajenský pepř
4 ks čtvrtka kuřete
petrželka na ozdobu
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do mikrotenového sáčku dáme asi 2 lžíce mouky, sůl a černý i kajenský pepř, přidáme osušenou porci kuřete a protřepeme, aby se kuře ochucenou moukou mírně obalilo. Nadbytečnou mouku setřepeme, maso odložíme a do sáčku dáme další porci. Podle potřeby přidáme mouku sůl a koření

  2. Česnek oloupeme, očistíme a rozpůlíme. Na velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme česnek a opékáme ho asi 2 minuty, aby olej získal jeho chuť. Česnek přeneseme lopatkou s otvory na talíř a odložíme

  3. Do oleje vložíme kůži dospod porce kuřete a opékáme je 5 minut dozlatova. Podle potřeby přidáme 1-2 lžíce oleje

  4. Česnek vrátíme na pánev, přidáme bobkový list, kuřecí vývar a víno a přivedeme je k varu. Pánev přikryjeme pokličkou a kuře dusíme 25 minut doměkka. Česnek musí být velmi měkký

  5. Kuře přeneseme na mísu a udržujeme horké (například přiklopíme). Tekutinu na pánvi svaříme zhruba na 250 ml. Ochutnáme, případně ochutíme. Omáčkou přelijeme porce kuřete. Navrch nasypeme česnek, ozdobíme petrželkou a podáváme

  6. Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!