Španělské gazpacho recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
400 g rajčatový protlak
15 ml olivový olej
15 - 30 ml citronová šťáva
15 ml červený vinný ocet
1/4 ks salátová okurka
mletý černý pepř
1 ks paprika (zelená)
450 g rajče (masité)

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, spaříme a oloupeme. Odstraníme jadérka z dužiny. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Okurku nakrájíme na kousky. Papriku očistíme a ozdobně nakrájíme

  2. Do mixéru vložíme cibuli, rajčata, pepř, vinný ocet, protlak, česnek a olej. Směs mixujeme, dokud není opravdu pořádně hladká. Pak přidáme citronovou šťávu, směs dochutíme a znovu rozmixujeme

  3. Hotovou polévku přelijeme do servírovací nádoby a necháme ji chladit, dokud ji nebudeme podávat. Každou porci polévky ozdobíme paprikou a opečenými kostičkami chleba. Na zjemnění můžeme použít trochu smetany

  4. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!