Španělské gazpacho recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 ks cibule 400 g rajčatový protlak 15 ml olivový olej 15 - 30 ml citronová šťáva 15 ml červený vinný ocet 1/4 ks salátová okurka mletý černý pepř 1 ks paprika (zelená) 450 g rajče (masité)
Postup Španělské gazpacho
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme, spaříme a oloupeme. Odstraníme jadérka z dužiny. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Okurku nakrájíme na kousky. Papriku očistíme a ozdobně nakrájíme
Do mixéru vložíme cibuli, rajčata, pepř, vinný ocet, protlak, česnek a olej. Směs mixujeme, dokud není opravdu pořádně hladká. Pak přidáme citronovou šťávu, směs dochutíme a znovu rozmixujeme
Hotovou polévku přelijeme do servírovací nádoby a necháme ji chladit, dokud ji nebudeme podávat. Každou porci polévky ozdobíme paprikou a opečenými kostičkami chleba. Na zjemnění můžeme použít trochu smetany
Foto: Profimedia.cz