Jednoduché květákové kari recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 1 - 2 ks cibule 1 ks květák 1 špetka kurkuma 2 lžíce olivový olej 1 lžička kari koření 1 špetka římský kmín kokosové mléko čerstvě mletý pepř
Postup Jednoduché květákové kari
Postup přípravy receptu
-
Středně velký květák zbavíme všech zelených částí a odkrojíme tvrdý košťál. Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařený květák scedíme a pokrájíme nadrobno
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme. Přidáme květák a krátce orestujeme. Pro zjemnění můžeme přidat kousek másla. Květák okořeníme pepřem, kari, kurkumou a římským kmínem. Dosolíme. Květákové kari dobře promícháme a ještě krátce prohřejeme. Podle chuti můžeme přidat trošku kokosového mléka, kari získá zase jinou a orientální chuť
Jednoduché květákové kari podáváme jako hlavní chod.