Jednoduché langoše recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka cukr
česnek
1 špetka sůl
250 ml mléko
smetana
kečup
0,5 kostek droždí
sýr
250 g hladká mouka
250 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku, polohrubou mouku a sůl nasypeme do větší mísy, přidáme předem připravený kvásek (vlažné mléko smícháme s droždím a cukrem), dále přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme asi 30 minut kynout na teplém místě

  2. Těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme na placky. Langoše smažíme ve větším množství oleje a poté langoše klademe na papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný tuk

  3. Jednoduché langoše můžeme podle chuti potřít česnekem, kečupem nebo smetanou a posypat strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!