Španělská topinka se ztraceným vejcem recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 ks rajče čerstvý koriandr mletý černý pepř 1 ks bílý toastový chléb extra panenský olivový olej
Postup Španělská topinka se ztraceným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme topinku z bílého toastového chleba, rozkrojíme jedno vyzrálé rajče a rozmažeme ho do povrchu topinky. Mírně pokapeme kvalitním olivovým olejem. Dále nakrájíme několik plátků rajčete, rozložíme je na topinku a lehce osolíme
Obvyklým způsobem připravíme ztracené vejce. Hotové ztracené vejce položíme na topinku s rajčaty, pokapeme olivovým olejem, podle chuti lehce osolíme a okořeníme čerstvým pepřem z mlýnku. Nasekáme pár lístků koriandru a posypeme vejce. Nakonec do ztraceného vejce píchneme, aby se otevřelo a trochu žloutku vyteklo
Španělskou topinku se ztraceným vejcem podáváme jako chutný předkrm nebo snídani.