Vaječná omeleta s bramborem a ředkví recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 lžíce máslo
1 lžíce mléko
60 g tvrdý sýr
mletý černý pepř
3 lžíce bílá ředkev
1 ks brambory vařené ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kousky. Oloupanou ředkev nastrouháme nahrubo a přebytečnou šťávu vymačkáme. Vejce rozšleháme s vejcem, osolíme a opepříme. Tvrdý sýr nastrouháme

  2. Na pánvi rozpustíme máslo, na které rozložíme brambory, osolíme a opepříme. Na brambory rozprostřeme ředkev a vše zalijeme rozšlehanými vejci. Omeletu pečeme zvolna z obou stran dorůžova. Před dopečením ji posypeme strouhaným sýrem, zakryjeme pokličkou a jakmile se sýr rozpustí, přesuneme omeletu na talíř

  3. Vaječnou omeletu s bramborem a ředkví ihned podáváme s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!