Vaječná omeleta s čerstvým špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek sůl 3 ks vejce 1 ks cibule libeček 2 lžíce olivový olej mletý černý pepř 150 - 200 g čerstvý špenát
Postup Vaječná omeleta s čerstvým špenátem
Postup přípravy receptu
-
Špenátové listy zbavíme stonků, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmahneme dozlatova. Přidáme nakrájený špenát, restujeme, osolíme, opepříme a za občasného promíchání necháme špenát zcela zavadnout a pustit vodu, kterou vydusíme. Nezapomeneme přidat česnek a nasekaný libeček. Celá příprava dušeného špenátu zabere pouhých 8 - 10 minut
Vejce rozklepneme do hrníčku a rozšleháme s trochou soli a pepře. Nakonec přidáme připravený špenát a rozmícháme
Pánev se lžící oleje rozehřejeme, vlijeme špenátová vejce a opečeme z obou stran
Vaječnou omeletu s čerstvým špenátem ihned podáváme.