Vaječná omeleta s čerstvým špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
3 ks vejce
1 ks cibule
libeček
2 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
150 - 200 g čerstvý špenát

Postup přípravy receptu

  1. Špenátové listy zbavíme stonků, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmahneme dozlatova. Přidáme nakrájený špenát, restujeme, osolíme, opepříme a za občasného promíchání necháme špenát zcela zavadnout a pustit vodu, kterou vydusíme. Nezapomeneme přidat česnek a nasekaný libeček. Celá příprava dušeného špenátu zabere pouhých 8 - 10 minut

  3. Vejce rozklepneme do hrníčku a rozšleháme s trochou soli a pepře. Nakonec přidáme připravený špenát a rozmícháme

  4. Pánev se lžící oleje rozehřejeme, vlijeme špenátová vejce a opečeme z obou stran

  5. Vaječnou omeletu s čerstvým špenátem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!