Aliho divoký losos na zelenině a žampionech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 3 ks mrkev 500 g žampiony 50 ml olivový olej citronová šťáva 2 lžíce sójová omáčka 2 ks zelená paprika mletý černý pepř 250 ml tokajské víno 2 porce divoký losos 2 ks dlouhá chilli paprika
Postup Aliho divoký losos na zelenině a žampionech
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky a 3 středně velké mrkve nakrájíme na kolečka. Do rozehřátého olivového oleje v pánvi vsypeme plátky česneku a chvilku restujeme. Přidáme nakrájenou mrkev a dusíme cca 10 minut
Mezitím 2 velké zelené papriky nakrájíme na kolečka a spolu 2 dlouhými chilli papričkami vložíme do pánve a dusíme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na cca 5 mm silné plátky, přidáme do pánve, osolíme a opepříme. Směs podlijeme tokajským vínem, přidáme 2 polévkové lžíce sójové omáčky a dusíme 10 minut
Podkovy divokého lososa si připravíme tak, že je omyjeme, rozpůlíme a odstraníme kůži. Lososa pokapeme čerstvou šťávou z citronu, opepříme a osolíme na straně, kde byla kůže
Dušenou zeleninu s žampiony dáme do misky a do pánve vložíme lososa, kterého z každé strany během 10 - 15 minut opékáme. Na vrchní stranu lososa nakapeme pár kapek olivového oleje. Na talíř nandáme zeleninovou směs se žampiony a na ni lososa
Aliho divokého lososa na zelenině a žampionech podáváme jako chutný hlavní chod.