Smažená palačinková jablka recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 ks žloutek 200 ml mléko 3 ks jablko 2 ks bílek 4 lžičky cukr moučka cukr moučka 170 g hladká mouka olej na smažení 1/2 lžičky sušená citrónová kůra
Postup Smažená palačinková jablka
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílku. Ve větší míse šlehačem vyšleháme z mléka, žloutků, mouky, cukru, soli a sušené citrónové kůry hustší těsto
Necháme odstát a mezitím si vyšleháme tuhý bílkový sníh, který přimícháme do těsta
Jablka očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kolečka hrubé asi tak 1cm. Připravená jablka můžeme namáčet v připraveném těstě. Na pánvi rozehřejeme olej a jablka smažíme dozlatova
Podáváme teplé. Ovšem i za studena jsou smažená palačinková jablka opravdovou pochoutkou.