Smažená palačinková jablka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 ks žloutek
200 ml mléko
3 ks jablko
2 ks bílek
4 lžičky cukr moučka
cukr moučka
170 g hladká mouka
olej na smažení
1/2 lžičky sušená citrónová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílku. Ve větší míse šlehačem vyšleháme z mléka, žloutků, mouky, cukru, soli a sušené citrónové kůry hustší těsto

  2. Necháme odstát a mezitím si vyšleháme tuhý bílkový sníh, který přimícháme do těsta

  3. Jablka očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kolečka hrubé asi tak 1cm. Připravená jablka můžeme namáčet v připraveném těstě. Na pánvi rozehřejeme olej a jablka smažíme dozlatova

  4. Podáváme teplé. Ovšem i za studena jsou smažená palačinková jablka opravdovou pochoutkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!