Tymiánový chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 kostka cukr
3 lžičky sůl
1 lžíce ocet
3 lžíce mléko
2 lžičky kmín
2 lžíce tymián
2 snítky tymián
500 ml voda
60 g droždí
1 kg hladká mouka
voda s octem na potření

Postup přípravy receptu

  1. Promíchejte cukr, vlažné mléko a rozdrobené droždí na hladkou kašičku a nechejte vzejít kvásek

  2. Do mísy dejte mouku smíchanou s tymiánem, solí a kmínem, přidejte vzešlý kvásek a postupně přilévejte vlažnou vodu s octem. Vypracujte hladké těsto, které nechejte hodinu kynout

  3. Po vykynutí z těsta vytvarujte dva stejné bochníky a přeneste je na plech, vysypaný hladkou moukou. Na povrchu bochníku udělejte nožem řez, do kterého vložte snítku tymiánu a nechejte přikryté ještě půl hodiny kynout

  4. Troubu předehřejte na 230°C. Těsně před vložením do rozpálené trouby chleby potřete vodou a octem a prudce 5 minut zapečte. Pak teplotu trouby snižte na 170°C a chléb volně dopékejte asi 50 minut. Během pečení potírejte bochníky vodou a octem

  5. Zdroj:

  6. Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010

  7. Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!