Pangasius s krevetovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek olej sůl 150 - 200 ml vývar 2 - 3 lžíce máslo 4 plátky citron 3 lžičky hladká mouka citronová šťáva 150 ml smetana na vaření mleté chilli koření čerstvý rozmarýn 200 g loupané krevety 1 g filé z pangasiuse
Postup Pangasius s krevetovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme povolit. Pak je omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem a ochutíme mletým chilli kořením. Krevety propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Větvičky rozmarýnu očistíme
Na oleji opečeme filety pangasiuse dozlatova a uchováme na teple. Ve výpeku rozpustíme máslo, na kterém necháme zesklovatět plátky česneku, přidáme mouku a za stálého míchání krátce orestujeme. Vše podlijeme vývarem, vložíme okapané krevetky, 2 - 3 lístečky rozmarýnu a zvolna vaříme asi 15 minut. Několik krevetek odložíme stranou na ozdobu a zbývající omáčku rozmixujeme dohladka. Omáčku prohřejeme, zjemníme smetanou a dochutíme solí a citronovou šťávou
Opečenou rybu rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme větvičkou rozmarýnu, plátkem citronu a kousky krevetek. Pangasiuse s krevetovou omáčkou podáváme s opečeným bramborem nebo hranolky.