Pangasius s křenem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 plátky máslo
tymián
1 kelímek zakysaná smetana
1,5 lžíce sójová omáčka
mletý černý pepř
1 - 2 lžíce čerstvý křen
800 g pangasius

Postup přípravy receptu

  1. Filety pangase omyjeme pod tekoucí vodou a pokapeme sójovou omáčkou, mírně ještě osolíme a opepříme. Dáme do větší misky, kde budeme marinovat

  2. Smetanu promícháme s čerstvě nastrouhaným křenem, přidáme tymián a vše vlijeme na plátky pangase. V chladu necháme marinovat, nejlépe přes noc

  3. Potom už jen na velké nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo a pangase doběla osmahneme za mírné teploty, kdyby se připaloval, podlijeme trochou vody. Pangasius s křenem je hotový do 10 minut

  4. Pangasius s křenem chutná dobře s rýží, bramborem, bramborovou kaší, ale i jen tak s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!