Pangasius s křenem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 plátky máslo tymián 1 kelímek zakysaná smetana 1,5 lžíce sójová omáčka mletý černý pepř 1 - 2 lžíce čerstvý křen 800 g pangasius
Postup Pangasius s křenem
Postup přípravy receptu
-
Filety pangase omyjeme pod tekoucí vodou a pokapeme sójovou omáčkou, mírně ještě osolíme a opepříme. Dáme do větší misky, kde budeme marinovat
Smetanu promícháme s čerstvě nastrouhaným křenem, přidáme tymián a vše vlijeme na plátky pangase. V chladu necháme marinovat, nejlépe přes noc
Potom už jen na velké nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo a pangase doběla osmahneme za mírné teploty, kdyby se připaloval, podlijeme trochou vody. Pangasius s křenem je hotový do 10 minut
Pangasius s křenem chutná dobře s rýží, bramborem, bramborovou kaší, ale i jen tak s čerstvým chlebem.