Plněná vaječná omeleta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl vývar vejce 1 ks cibule smetana 10 dkg anglická slanina zelená petrželka mletý černý pepř 300 g vařené hovězí maso
Postup Plněná vaječná omeleta
Postup přípravy receptu
-
Hovězí vařené maso (třeba z polévky) umeleme
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolku osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a dozlatova osmahneme. Pak přidáme i hovězí maso, okořeníme a přidáme trochu vývaru tak, aby se směs dala mazat
Vejce (každé zvlášť) rozšleháme v hrníčku s trochou smetany na vaření a solí. Z obou stran upečeme omeletu a plníme masovou směsí. Pak už jen stočíme
Plněné vaječné omelety podáváme zatepla s bramborem. Ale dají se jíst i zastudena.