Vepřová panenka na zelených fazolkách s pečenými brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
olej
sůl
150 g brambory
smetana
rozmarýn
mletý pepř
150 g vepřová panenka
150 g zelené fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku ochutíme. Rozehřejeme grilovací pánev nebo gril a troubu. Panenku zprudka ogrilujeme ze všech stran. Pak ji vložíme do vyhřáté trouby na nízkou teplotu a dopečeme

  2. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na másle. Přidáme česnek a zelené fazolky, orestujeme a zakápneme smetanou. Lehce provaříme, dochutíme solí a pepřem

  3. Předem uvařené brambory nakrájíme na úhledné plátky a po obou stranách je opékáme na másle. Osolíme je a zlehka posypeme sekaným rozmarýnem

  4. Můžeme servírovat. Doprostřed talíře dáme fazolky, k nim přidáme brambory a navrch položíme filírovanou panenku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!