Vepřová panenka na zelených fazolkách s pečenými brambory recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek olej sůl 150 g brambory smetana rozmarýn mletý pepř 150 g vepřová panenka 150 g zelené fazolky
Postup Vepřová panenka na zelených fazolkách s pečenými brambory
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku ochutíme. Rozehřejeme grilovací pánev nebo gril a troubu. Panenku zprudka ogrilujeme ze všech stran. Pak ji vložíme do vyhřáté trouby na nízkou teplotu a dopečeme
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na másle. Přidáme česnek a zelené fazolky, orestujeme a zakápneme smetanou. Lehce provaříme, dochutíme solí a pepřem
Předem uvařené brambory nakrájíme na úhledné plátky a po obou stranách je opékáme na másle. Osolíme je a zlehka posypeme sekaným rozmarýnem
Můžeme servírovat. Doprostřed talíře dáme fazolky, k nim přidáme brambory a navrch položíme filírovanou panenku.