Králičí stehna na dijonské hořčici recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl vývar máslo smetana rozmarýn pórek mrkev šalotka 2 dl bílé víno rostlinný olej dijonská hořčice řapíkatý celer mletý černý pepř 2 ks králičí stehna
Postup Králičí stehna na dijonské hořčici
Postup přípravy receptu
-
Na oleji a trošce másla orestujeme osolená a opepřená králičí stehna. Jakmile chytnou zlatavou barvu, vyndáme je a v hrnci orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky (česnek nasekáme na jemno)
Až zelenina změkne, vrátíme do hrnce stehna, přidáme snítku rozmarýnu a zalijeme bílým vínem. Víno se po chvilce odpaří, můžeme přilít vývar, asi do tří čtvrtin. Necháme zavařit, poté plamen stáhneme a necháme pomalu vařit doměkka, cca 45 minut
Po uplynulé době maso vyjmeme a tekutinu přecedíme. Do hladké omáčky zamícháme trošku jíšky, aby zhoustla. Přidáme dvě lžíce dijonské hořčice a kapku smetany, nakonec přimícháme kousek másla a maso v omáčce necháme krátce prohřát
Králičí stehna na dijonské hořčici servírujeme například s bramborami, těstovinami, se zeleninou, k omáčce se hodí cokoliv
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!