Králičí stehna na dijonské hořčici recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
vývar
máslo
smetana
rozmarýn
pórek
mrkev
šalotka
2 dl bílé víno
rostlinný olej
dijonská hořčice
řapíkatý celer
mletý černý pepř
2 ks králičí stehna

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji a trošce másla orestujeme osolená a opepřená králičí stehna. Jakmile chytnou zlatavou barvu, vyndáme je a v hrnci orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky (česnek nasekáme na jemno)

  2. Až zelenina změkne, vrátíme do hrnce stehna, přidáme snítku rozmarýnu a zalijeme bílým vínem. Víno se po chvilce odpaří, můžeme přilít vývar, asi do tří čtvrtin. Necháme zavařit, poté plamen stáhneme a necháme pomalu vařit doměkka, cca 45 minut

  3. Po uplynulé době maso vyjmeme a tekutinu přecedíme. Do hladké omáčky zamícháme trošku jíšky, aby zhoustla. Přidáme dvě lžíce dijonské hořčice a kapku smetany, nakonec přimícháme kousek másla a maso v omáčce necháme krátce prohřát

  4. Králičí stehna na dijonské hořčici servírujeme například s bramborami, těstovinami, se zeleninou, k omáčce se hodí cokoliv

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!