Pečená domácí slepice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

200 g máslo
2 kg domácí slepice
domácí slepičí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Domácí slepici připravíme na vaření a uvaříme podle receptu zde

  2. Téměř uvařenou slepici vybereme z polévky, podlijeme trochou domácího slepičího vývaru a na vrch slepice poklademe plátky čerstvého másla

  3. Slepici vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C asi 30 minut, dokud kůžička na povrchu není krásně vypečená do červeno-hněda a do křupava

  4. Poté vybereme upečenou slepici na desku, necháme asi 20 minut odpočinout pod alobalem a pokrájíme na porce

  5. Pečenou domácí slepici nejprve vařenou ve slepičí polévce servírujeme s dušenou hráškovou rýží nebo s bramborami pečenými na másle a podáváme s jemným zeleným salátem

  6. Nejprve uvařená a potom upečená domácí slepice je neskutečnou pochoutkou, která není každý den na svátečním stole a umožní nám kompletní sváteční oběd z domácí slepice, která se tím stane zároveň cenově velmi přístupná a žádná kupovaná z obchodu se jí nikdy nevyrovná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!