Minestrone s kukuřičnými plackami recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 stroužky česnek olej sůl 2 ks vejce 2 lžíce máslo 1 ks paprika 500 g rajčata 1/2 ks cuketa 1 ks mrkev 1 lžíce rajčatový protlak 2 lžíce šalotka 800 ml zeleninový vývar 2 hrnky zeleninový vývar 1 hrneček mražený hrášek 1 špetka sušený tymián 1 hrneček sterilovaná kukuřice 1 ks červená cibule mletý černý pepř 1 hrnek instantní polenta mleté chill
Postup Minestrone s kukuřičnými plackami
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si zeleninovou polévku minestrone. Oloupanou cibuli, česnek a chilli papričku nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěnou papriku, cuketu a mrkev nakrájíme na kostičky. Na másle podusíme mražený hrášek, který ochutíme solí a pepřem. Konzervovanou kukuřici necháme na sítku okapat
V hrnci na oleji osmahneme cibuli, česnek a chilli papričku. Pak přidáme papriku, mrkev, cuketu a nakrájená rajčata, vše osolíme, opepříme, ochutíme špetkou sušeného tymiánu a dusíme doměkka. Podle potřeby zeleninu podllijeme malým množstvím vývaru. Měkkou zeleninu rozmixujeme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem a ještě asi 15 minut povaříme. Nakonec do polévky vložíme okapanou kukuřici a dušený zelený hrášek, dochutíme mletým chilli a solí a prohřejeme
Připravíme si kukuřičné placky. V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo, na kterém zpěníme šalotku a poté přilijeme vývar. Vše přivedeme k varu a za stálého míchání vsypeme instantní polentu, kterou krátce povaříme, odstavíme z tepla a necháme asi 5 minut odležet. Ještě teplou polentu ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem a zapracujeme syrová vejce. Z takto připraveného těsta tvoříme placičky, které z obou stran osmažíme na oleji dorůžova
Minestrone rozdělíme na porce a podáváme s teplými kukuřičnými plackami. Kukuřičné placičky můžeme podávát i samostatně jako chuťovku.