Koláč s kandovaným ovocem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 ks vejce
125 g máslo
50 ml rum
2 ks žloutek
3 ks žloutek
šlehačka
2 kostky tvaroh
200 g cukr krupice
250 g cukr krupice
vanilkový cukr
350 g polohrubá mouka
100 g kandované ovoce
máslo na vymazání
100 g kandované třešně
kandované třešně
višňová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vejce, žloutky a cukr do hustého krému. Pak přidáme změklé máslo a nakonec vmícháme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky na hodinu odpočinout

  2. Kandované ovoce namočíme do rumu. Z těsta vyválíme kulatý plát a přeneseme ho do dortové formy (24cm) vymazané máslem. V předehřáté troubě předpečeme 15 minut na 200 °C. Necháme vychladnout

  3. Vejce, žloutky a cukr vymícháme do hladkého světlého krému. Pak přidáme kandované ovoce i s rumem a tvaroh. Promícháme a náplní potřeme korpus. V předehřáté troubě dopečeme asi 45 - 50 minut na 180 °C

  4. Hotový koláč s kandovaným ovocem posypeme cukrem, případně dozdobíme šlehačkou, kandovaným ovocem a polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!