Koláč s kandovaným ovocem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 ks vejce 2 ks vejce 125 g máslo 50 ml rum 2 ks žloutek 3 ks žloutek šlehačka 2 kostky tvaroh 200 g cukr krupice 250 g cukr krupice vanilkový cukr 350 g polohrubá mouka 100 g kandované ovoce máslo na vymazání 100 g kandované třešně kandované třešně višňová poleva
Postup Koláč s kandovaným ovocem
Postup přípravy receptu
-
Smícháme vejce, žloutky a cukr do hustého krému. Pak přidáme změklé máslo a nakonec vmícháme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky na hodinu odpočinout
Kandované ovoce namočíme do rumu. Z těsta vyválíme kulatý plát a přeneseme ho do dortové formy (24cm) vymazané máslem. V předehřáté troubě předpečeme 15 minut na 200 °C. Necháme vychladnout
Vejce, žloutky a cukr vymícháme do hladkého světlého krému. Pak přidáme kandované ovoce i s rumem a tvaroh. Promícháme a náplní potřeme korpus. V předehřáté troubě dopečeme asi 45 - 50 minut na 180 °C
Hotový koláč s kandovaným ovocem posypeme cukrem, případně dozdobíme šlehačkou, kandovaným ovocem a polevou.