Kachní paštika v křupavé krustičce recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 1 špetka sůl vejce 500 ml mléko 100 ml koňak 50 - 70 ml studená voda 75 g rostlinný tuk 250 g rostlinný tuk 100 ml portské víno 400 g kachní játra 1 špetka mletý černý pepř 175 g špaldová mouka
Postup Kachní paštika v křupavé krustičce
Postup přípravy receptu
-
Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce, opět propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského vína
Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na rostlinném tuku a necháme zchladnout. Druhou polovinu rozmixujeme (nebo 2x umeleme) a smícháme s rostlinným tukem, solí a pepřem (pokud máte rádi pikantní, nešetřete). Poté přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně dochutíme portským či koňakem
Formu vyložíme potravinářskou folií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme. Paštiku pečeme ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 80 °C asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme dobře ztuhnout
Na těsto zpracujeme všechny uvedené ingredience, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 30 minut. Následně vyválíme, okraje potřeme vejcem a paštiku zabalíme do těsta. V troubě na 180 °C upečeme dozlatova
Kachní paštiku v křupavé krustičce nakrájíme na porce a podáváme se zeleninovou oblohou
Zdroj: Focus Agency