Hovězí v pikantní omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 2 lžíce olej sůl 1 ks cibule 1 lžíce oregano 1 sklenka červené víno 600 g hovězí maso 0,5 l hovězí vývar 1 lžička mletý zázvor 1 lžíce mletá sladká paprika mouka na zahuštění
Postup Hovězí v pikantní omáčce
Postup přípravy receptu
-
Libový kus hovězího masa opláchneme a kuchyňskou kartou osušíme. Maso nakrájíme na kostky a přendáme do mísy. Česnek prolisujeme a zázvor nastrouháme na jemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
K hovězímu masu přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, mletou papriku, sušené oregano, sůl a dobře promícháme. Cibuli osmažíme do tmavé barvy a přidáme k ní maso. Rychle promícháme a smažíme, dokud nepustí maso vlastní šťávu
Hovězí maso podlijeme sklenkou červeného vína, které necháme vyprchat. Poté maso poléváme po troškách vývarem nebo vodou. Směs s již měkkým masem zahustíme podle potřeby, provaříme dalších 10 - 15 minut, dochutíme solí, pepřem podle chuti a odstavíme
Hovězí v pikantní omáčce podáváme teplé s rýží nebo knedlíkem.