Hovězí v pikantní omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
1 lžíce oregano
1 sklenka červené víno
600 g hovězí maso
0,5 l hovězí vývar
1 lžička mletý zázvor
1 lžíce mletá sladká paprika
mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Libový kus hovězího masa opláchneme a kuchyňskou kartou osušíme. Maso nakrájíme na kostky a přendáme do mísy. Česnek prolisujeme a zázvor nastrouháme na jemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. K hovězímu masu přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, mletou papriku, sušené oregano, sůl a dobře promícháme. Cibuli osmažíme do tmavé barvy a přidáme k ní maso. Rychle promícháme a smažíme, dokud nepustí maso vlastní šťávu

  3. Hovězí maso podlijeme sklenkou červeného vína, které necháme vyprchat. Poté maso poléváme po troškách vývarem nebo vodou. Směs s již měkkým masem zahustíme podle potřeby, provaříme dalších 10 - 15 minut, dochutíme solí, pepřem podle chuti a odstavíme

  4. Hovězí v pikantní omáčce podáváme teplé s rýží nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!