Kachní konfit s karamelizovaným zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl petrželka tymián zelí krupicový cukr malinový ocet 2 ks kachní stehna kachní sádlo
Postup Kachní konfit s karamelizovaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Na konfit se ideálně používají kachní stehna, protože jsou pevná, šlachovitá a při delším vaření krásně změknou
Kachní stehna dobře osolíme hrubou solí, zasypeme lístky tymiánu a necháme v lednici hodinu odležet
V hrnci rozpustíme kachní sádlo, mělo by ho být tolik, aby se stehna celá ponořila. Sádlo přelijeme do pekáče, stehna opláchneme od soli, osušíme a vložíme do sádla. Pekáč dáme do trouby nastavené na 110 °C (sádlo by mělo držet stále 70 °C) a pomalu pečeme tři hodinky. Po vyndání z trouby bude maso křehké a bude samo odpadávat od kosti
Rozehřejeme pánev a opatrně do ní vložíme kachní stehna kůží dolů. Necháme je orestovat, aby kůže chytla zlatavou barvu
Mezitím v jiné pánvi rozehřejeme trošku kachního sádla z konfitu a hodíme na něj zelné listy. Osolíme, mírně pocukrujeme, zalijeme kapkou malinového octa a orestujeme. Zelí zkaramelizuje a změkne. Pak ho přendáme do misky, přisekáme trošku petržele a promícháme
Opečená stehna servírujeme s karamelizovaným zelím
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!