Králičí stehna na žampionech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej sůl 250 - 300 ml vývar 2 lžíce máslo 1 ks cibule 2 snítky tymián 2 lžíce koňak 250 g žampiony 150 ml červené víno hladká mouka 200 g anglická slanina mletý černý pepř 4 ks králičí stehno
Postup Králičí stehna na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Králičí stehna očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na jemné kostičky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky
Na oleji ze všech stran opečeme králičí stehna a přendáme je do pekáčku. Ve výpeku orestujeme nakrájenou slaninu, cibuli a česnek. Směs podlijeme vínem a koňakem a vaříme tak dlouho, dokud se alkohol zcela neodpaří. Touto směsí přelijeme králičí stehna, přidáme snítky tymiánu, vše podlijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při 180 °C přibližně 40 minut
Mezitím na másle orestujeme žampiony, které osolíme, opepříme a vmícháme do pekáčku k hotovému králičímu masu. Vše necháme ještě asi 10 minut podusit
Králičí stehna rozdělíme na porce a přelijeme vypečenou šťávou s houbami a slaninou. Králičí stehna na žampionech podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.