Králičí stehna na žampionech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
250 - 300 ml vývar
2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 snítky tymián
2 lžíce koňak
250 g žampiony
150 ml červené víno
hladká mouka
200 g anglická slanina
mletý černý pepř
4 ks králičí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Králičí stehna očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na jemné kostičky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky

  2. Na oleji ze všech stran opečeme králičí stehna a přendáme je do pekáčku. Ve výpeku orestujeme nakrájenou slaninu, cibuli a česnek. Směs podlijeme vínem a koňakem a vaříme tak dlouho, dokud se alkohol zcela neodpaří. Touto směsí přelijeme králičí stehna, přidáme snítky tymiánu, vše podlijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při 180 °C přibližně 40 minut

  3. Mezitím na másle orestujeme žampiony, které osolíme, opepříme a vmícháme do pekáčku k hotovému králičímu masu. Vše necháme ještě asi 10 minut podusit

  4. Králičí stehna rozdělíme na porce a přelijeme vypečenou šťávou s houbami a slaninou. Králičí stehna na žampionech podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!