Pikantní mletý biftek recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 2 - 3 ks vejce 4 lžíce kečup 1 lžička pesto 2 lžíce olivový olej 1 ks velká cibule 4 lžíce škrobová moučka 1 lžička chilli koření drcený kmín 600 g hovězí kýta 2 lžičky ostrá hořčice metý černý pepř
Postup Pikantní mletý biftek
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme a umeleme spolu s masem
Umlete maso osolíme, opepříme, ochutíme chilli kořením a drceným kmínem. Promícháme s kečupem, hořčicí, pestem a vejci. Zjemníme olejem, zahustíme škrobovou moučkou a necháme v chladu 2 hodiny rozležet
Z masové směsi tvoříme placičky - biftečky, které zvolna opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova
Pikantní mleté biftečky podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a zeleninovými saláty. Výborně chutnají připravené na grilu. V tom případě mleté bifteky podáváme s nejrůznějšími dipy a pečivem.