Bowle s čerstvými broskvemi recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

1 ks pomeranč
200 g cukr krupice
4 cl koňak
2 l bílé víno
cukrový sirup
10 ks zralé broskve
1 láhev šamapňské víno nebo sodovka

Postup přípravy receptu

  1. Bowli připravujeme s předstihem, aby byla dobře vychlazená a uleželá. Samotná příprava trvá několik minut, dlouhá je doba chlazení

  2. Zralé broskve ponoříme na chvíli do vroucí vody, pak je propláchneme vodou studenou a sloupneme z nich slupku. Rozpůlíme je, odstraníme pecku, případně odkrojíme nahnědlou dužninu v okolí pecky. Pomeranč rozřízneme a přes prsty nebo přes cedník z něho vymačkáme veškerou šťávu

  3. Broskve rozkrájíme na větší kousky a vložíme do teriny - skleněné baňaté nádoby na bowli. Posypeme je cukrem a zalijeme koňakem, pomerančovou šťávou a bílým vínem, tak, aby byly zcela potopené

  4. Nádobu dáme na hodinu k ledu, občas její obsah promícháme. Pak přidáme podle chuti cukrový sirup a dolijeme zbytek vína. Promícháme a vrátíme znovu k ledu

  5. Před podáváním do bowle nalijeme chlazené šampaňské nebo dobře vychlazenou sodovku. Broskvová bowle se výtečně hodí na letní zahradní oslavy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!