Rýžový nákyp se švestkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 l mléko
1/2 kg rýže
1 - 2 lžičky mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
máslo na vymazání
1 sklenice švestkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. V mléce si nejprve uvaříme rýži. Uvažujeme na půl kila rýže jeden litr mléka. Při vaření ji občas zamícháme, aby se nám v mléce nepřipálila. Po uvaření můžeme rýži mírně osladit

  2. Do částečně vychladlé rýže vmícháme vejce

  3. Připravíme si formu k zapékání a dobře ji vymažeme máslem. Na dno formy rozprostřeme polovinu uvařené rýže. Na vrstvu rýže poklademe vypeckované švestky, posypeme je skořicí a vanilkovým cukrem. Na švestky rozprostřeme druhou polovinu rýže

  4. Formu vložíme do vyhřáté trouby a rýži se švestkami zapékáme při 150 °C asi půl hodiny. Hlídáme si povrch, který by měl být zlatavý, okraje opečené

  5. Hotový rýžový nákyp se švestkami můžeme servírovat společně se zbylým švestkovým kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!