Mramorová bábovka jemné chuti recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 4 ks vejce 250 g máslo 3 lžíce rum 125 g solamyl 1 lžíce kakao 2 dl mléko 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 375 g hladká mouka tuk na vymazání 3 lžíce mleté ořechy 1 lžíce rozpustná káva mouka na vysypání
Postup Mramorová bábovka jemné chuti
Postup přípravy receptu
-
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hladkou moukou
Tuk na pečení nebo máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme do pěny. Postupně všleháme vejce. Smícháme dohromady mouku, solamyl a prášek do pečiva, poté tuto sypkou směs vmícháme do ušlehané směsi. Nakonec přidáme mléko a dobře promícháme, až je těsto krásně hladké
Bábovkovou formu naplníme do poloviny těstem. Druhou polovinu ochutíme rumem, rozpustnou kávou, kakaem a mletými oříšky. Vlijeme ji na světlé těsto, protáhneme vidličkou a vložíme do předehřáté trouby
Mramorovou bábovku pečeme na 180 °C cca 45 minut, vyzkoušíme špejlí
Mramorová bábovka jemné chuti chutná ke kávě i čaji. Krájíme ji klasicky na dílky a podle chuti sypeme cukrem.