Tvarohová mramorová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
2 lžíce kakao
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr moučka
250 g polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
250 g rostlinné máslo
olej ve spreji

Postup přípravy receptu

  1. Rostlinné máslo si předem rozpustíme a necháme vychladnout

  2. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a zchladlé máslo. Šlehačem šleháme asi 5 minut

  3. Troubu předehřejeme na 180°C, formu na bábovku vystříkáme jedlým olejem ve spreji

  4. Do vaječného základu po lžících zašleháme tvaroh. Pak již pouze ruční metličkou vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva

  5. 3/4 těsta nalijeme do připravené formy, do zbylého těsta vmícháme kakao a tmavé těsto pomocí vidličky vmícháme do světlého základu

  6. Bábovku pečeme 40 až 45 minut. Hotovou můžeme jemně poprášit moučkovým cukrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!