Paella mixta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička česnek 1 lžíce cibule 0.02 g šafrán krevety 100 g králík 150 g červená paprika 100 g kuřecí maso 0,5 lžic rybí vývar 20 g zelený hrášek 100 g mořské plody 6 ks slávka v poloviční schránce 100 g kalamáry 150 g rýže arabika
Postup Paella mixta
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. Na olivovém oleji osmahneme slávky a celé krevety po dobu asi 8 minut. Odložíme stranou na připravený talířek
Do oleje dáme masa a o chvilku později přidáme šafrán, cibuli, česnek a kroužky z kalamáry a nakrájené proužky z červené papriky. Restujeme asi 4 minuty. Pak přidáme mořské plody (chobotničky, slávky, krevetky) a restujeme další 4 minuty
Poté přidáme hrášek a rýži, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Na 1 hrnek rýže dáme 2 hrnky vody. Až se odpaří část vody tak, že rýže vystupuje na povrch, paellu ozdobíme krevetami a slávkami. Dusíme asi ještě 10 - 15 minut. Poté paellu zapékáme v troubě na 220 °C dalších 10 - 15 minut. Paellu mixta vrátíme na oheň na 3 - 4 minuty a máme hotovo
Paellu mixta poté podáváme s rozpůleným citrónem.