Španělská paella recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

150 g hrášek
česnek
olej
sůl
600 ml vývar
2 ks cibule
2 ks rajče
100 g fazolky
300 g rýže
šafrán
1 ks klobása
250 g plody moře
1 ks červená paprika
200 g vepřová kýta
mletý černý pepř
4 ks kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Na polovině oleje opečeme kuřecí stehna. Ta můžeme překrojit i na polovinu. Osolíme je a vyjmeme. Do pánve dáme nakrájenou cibuli a česnek, zpěníme, přidáme na kousíčky nakrájené maso a opečeme

  2. Doplníme nakrájenou klobásu, papriku, oloupaná rajčata, fazolky, opepříme a dochutíme šafránem a chvíli podusíme. Potom přidáme plody moře a zase chvíli dusíme. Na veliké pánvi nebo v pekáči rozehřejeme olej a vsypeme opláchnutou rýži. Opékáme ji tak dlouho, dokud nezesklovatí. Osolíme a zalijeme vývarem. Přidáme kuřecí maso, směs vepřového a zeleniny a rovnoměrně vše rozložíme na pánvi nebo na pekáči

  3. Pánev vložíme do středně vyhřáté trouby a takto připravenou španělskou paellu dusíme asi 20 minut. Podle potřeby ji podléváme vývarem. Ke konci na ni nasypeme hrášek a odklopíme pokličku, aby se voda vypařila

  4. Španělskou paellu ihned podáváme

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!