Španělská paella recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 150 g hrášek česnek olej sůl 600 ml vývar 2 ks cibule 2 ks rajče 100 g fazolky 300 g rýže šafrán 1 ks klobása 250 g plody moře 1 ks červená paprika 200 g vepřová kýta mletý černý pepř 4 ks kuřecí stehno
Postup Španělská paella
Postup přípravy receptu
-
Na polovině oleje opečeme kuřecí stehna. Ta můžeme překrojit i na polovinu. Osolíme je a vyjmeme. Do pánve dáme nakrájenou cibuli a česnek, zpěníme, přidáme na kousíčky nakrájené maso a opečeme
Doplníme nakrájenou klobásu, papriku, oloupaná rajčata, fazolky, opepříme a dochutíme šafránem a chvíli podusíme. Potom přidáme plody moře a zase chvíli dusíme. Na veliké pánvi nebo v pekáči rozehřejeme olej a vsypeme opláchnutou rýži. Opékáme ji tak dlouho, dokud nezesklovatí. Osolíme a zalijeme vývarem. Přidáme kuřecí maso, směs vepřového a zeleniny a rovnoměrně vše rozložíme na pánvi nebo na pekáči
Pánev vložíme do středně vyhřáté trouby a takto připravenou španělskou paellu dusíme asi 20 minut. Podle potřeby ji podléváme vývarem. Ke konci na ni nasypeme hrášek a odklopíme pokličku, aby se voda vypařila
Španělskou paellu ihned podáváme
Foto: Shutterstock.com