Rybí ražniči na roštu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
tymián
1 ks citron
200 g žampiony
bobkový list
mletý pepř
anglická slanina
600 g rybí filé

Postup přípravy receptu

  1. Filé nebo sladkovodní rybu nakrájíme na pravidelné kousky, ryby předem vykostíme. Kousky ryb dáme do misky, přidáme šťávu vymačkanou z citronu, 1 dl oleje, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a tymián. Takto naložené ryby necháme 1 hodinu odležet. Mezitím si očistíme žampiony a nakrájíme na plátky, ale můžeme nechat i celé hlavičky

  2. Pak každý kousek ryby zabalíme do plátku anglické slaniny, napichujeme na jehlu střídavě vždy s plátkem žampionu. Podle libosti můžeme maso a žampiony prokládat i libovolnou zeleninou (paprika, cuketa, lilek, cibule apod.)

  3. Rybí ražniči na roštu často obracíme a potíráme olejem. Ražniči opékáme dozlatova

  4. Rybí ražniči podáváme s libovolnou přílohou - grilovanou zeleninou, restovanými brambory, ale klidně i jen s plátkem čerstvého chleba

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!