Květákové karbanátky s uzeným masem a sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
strouhanka
1 ks cibule
1 ks květák
200 g uzené maso
100 g tvrdý sýr
čerstvě mletý černý pepř
1 svazeček čerstvá petrželová nať
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Středně velký květák očistíme, rozebereme na růžičky, omyjeme a uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Květák scedíme a ještě za tepla rozdrobíme pomocí mačkadla na brambory nadrobno a necháme vychladnout

  2. Středně velkou cibuli očistíme a pokrájíme na kostky. Uvařené uzené maso (krkovička, plecko) pokrájíme také na malé kostky o hraně asi 0,5 cm. Kvalitní tvrdý sýr (například uzený) nastrouháme na jemno a čerstvou petrželovou nať posekáme nadrobno

  3. Ke květáku přidáme cibuli, uzené maso, petrželovou nať, nastrouhaný sýr a vejce. Směs osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou a necháme chvíli odpočinout

  4. Rukama navlhčenými ve studené vodě vytvarujeme kuličky o průměru asi 5 cm, dlaněmi jemně zploštíme a obalíme ve strouhance

  5. Květákové karbanátky smažíme v horkém oleji z obou stran do červeno-hněda a hotové karbanátky dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku od přebytečného tuku

  6. Květákové karbanátky s uzeným masem a sýrem podáváme horké s bramborovou kaší a servírujeme s tatarskou omáčkou, ochucenou majonézou nebo kyselou smetanou s česnekem, případně s jemným zeleným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!