Zlaté květákové růžičky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce strouhanka 1 kg brambory voda kečup 1 hlávka květák hladká mouka 3 lžíce rozpuštěné máslo 1 špetka mletý muškátový oříšek tatarka 2 lžíce plnotučné mléko
Postup Zlaté květákové růžičky
Postup přípravy receptu
-
Velkou hlávku květáku zbavíme listů, pečlivě propláchneme a rozebereme na růžičky. Jednotlivé růžičky vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou a přidáme mletý muškátový oříšek
Květák ve slané vodě přivedeme k varu a vaříme dalších 5 minut. Potom vodu slijeme a květák okapeme. Připravíme si trojobal (mouku, vejce s mlékem a strouhanku) a květák v něm obalíme
Dáme vařit oloupané brambory do osolené vody. Rozehřejeme troubu a květák následně vložíme na plechu na spodní rošt trouby a grilujeme dozlatova s občasným potíráním másla pomocí mašlovačky
Hotové zlaté růžičky podáváme s vařeným bramborem, okurkovým salátem a tatarskou omáčkou případně i kečupem
Foto: Profimedia.cz