Zlaté květákové růžičky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
strouhanka
1 kg brambory
voda
kečup
1 hlávka květák
hladká mouka
3 lžíce rozpuštěné máslo
1 špetka mletý muškátový oříšek
tatarka
2 lžíce plnotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Velkou hlávku květáku zbavíme listů, pečlivě propláchneme a rozebereme na růžičky. Jednotlivé růžičky vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou a přidáme mletý muškátový oříšek

  2. Květák ve slané vodě přivedeme k varu a vaříme dalších 5 minut. Potom vodu slijeme a květák okapeme. Připravíme si trojobal (mouku, vejce s mlékem a strouhanku) a květák v něm obalíme

  3. Dáme vařit oloupané brambory do osolené vody. Rozehřejeme troubu a květák následně vložíme na plechu na spodní rošt trouby a grilujeme dozlatova s občasným potíráním másla pomocí mašlovačky

  4. Hotové zlaté růžičky podáváme s vařeným bramborem, okurkovým salátem a tatarskou omáčkou případně i kečupem

  5. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!