Květákové lívance s krémem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 250 ml mléko 2 špetky prášek do pečiva 1 lžíce majonéza light 1 kelímek zakysaná smetana 200 g polohrubá mouka mletý kmín 1 lžička sladký kečup mletý černý pepř 1 lžička hrubozrnná hořčice 1/2 ks menší květák
Postup Květákové lívance s krémem
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Měkký květák zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme na sítu odkapat a vychladnout
Ze zakysané smetany, majonézy, hořčice a kečupu ušleháme hladký krém, který podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet
Z mouky, prášku do pečiva, vajec a mléka ručním šlehačem připravíme hladké těstíčko. Vychladlý květák drobně usekáme a vmícháme do těstíčka. Směs osolíme, opepříme a ochutíme mletým kmínem
Na rozehřátém oleji tvoříme pomocí malé naběračky lívance, které pečeme z obou stran dozlatova
Květákové lívance podáváme s ochuceným krémem ze zakysané smetany a čerstvou zeleninou. Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory. Skvěle chutnají i jako příloha při grilovaní.