Květákové lívance s krémem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
250 ml mléko
2 špetky prášek do pečiva
1 lžíce majonéza light
1 kelímek zakysaná smetana
200 g polohrubá mouka
mletý kmín
1 lžička sladký kečup
mletý černý pepř
1 lžička hrubozrnná hořčice
1/2 ks menší květák

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Měkký květák zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme na sítu odkapat a vychladnout

  2. Ze zakysané smetany, majonézy, hořčice a kečupu ušleháme hladký krém, který podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet

  3. Z mouky, prášku do pečiva, vajec a mléka ručním šlehačem připravíme hladké těstíčko. Vychladlý květák drobně usekáme a vmícháme do těstíčka. Směs osolíme, opepříme a ochutíme mletým kmínem

  4. Na rozehřátém oleji tvoříme pomocí malé naběračky lívance, které pečeme z obou stran dozlatova

  5. Květákové lívance podáváme s ochuceným krémem ze zakysané smetany a čerstvou zeleninou. Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory. Skvěle chutnají i jako příloha při grilovaní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!