Tradiční paella recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
tymián
šafrán
krevety
2 dl bílé víno
olivový olej
mletá červená paprika
2 dl drůbeží vývar
2 ks vykostěná kuřecí stehna
oloupaná rajčata
rýže na paellu
2 ks červené pečené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájený česnek. Pak postupně přidáme očištěná a nakrájená kuřecí stehna, cibuli, tymián, oloupaná rajčata, bílé víno a pečené papriky. Směs okořeníme šafránem a červenou paprikou

  2. Přisypeme rýži a zalijeme drůbežím vývarem. Stáhneme var a necháme chvíli povařit. Když je rýže poloměkká, naskládáme navrch krevety, zatlačíme je do rýže a přikryjeme poklicí. Na závěr vložíme slávky

  3. Jakmile se mušle otevřou, paella je hotová a můžete ji podávat

  4. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!