Mramorová buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 160 g máslo 1 - 2 lžíce kakao kakao 8 - 10 lžic mléko šlehačka 1 balíček prášek do pečiva 100 g cukr krupice cukr moučka 360 g polohrubá mouka olej na vymazání polohrubá mouka na vysypání
Postup Mramorová buchta
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem a rozměklým máslem do světlé pěny. Přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a jako poslední vmícháme tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta obarvíme kakaem (podle chuti)
Těsta střídavě nabíráme lžící a klademe vedle sebe na středně velký vymazaný a vysypaný plech. Povrch uhladíme a plech vložíme do předehřáté trouby. Mramorovou buctu pečeme asi 35 minut na 175 °C. Buchta začne "odstupovat" od okrajů plechu a nelepí se na špejli
Mramorovou buchtu necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce. Před podáváním jednotlivé kousky ozdobíme šlehačkou nebo cukrem či kakaem, aby vynikla barevnost mramorové buchty.