Domácí škvarky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
0,5 - 1 dl voda
mletý kmín
2 kg vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo zbavené kůže nakrájíme na 1 až 2 cm kostky. Vložíme je do hrnce, podlijeme vodou a škvaříme tak dlouho, až zezlátnou. Pokud je chceme zlatavější, necháváme je déle

  2. Obsah hrnce slijeme přes husté síto a tím oddělíme škvarky od sádla. Sádlo nalijeme nejlépe do porcelánové misky a necháme ztuhnout. Můžeme ho kromě mazání na chleba využít při vaření a pečení

  3. Škvarky důkladně vymačkáme, aby v nich nezůstalo mnoho sádla

  4. Vymačkané škvarky rozložíme na plech, posolíme, pokmínujeme, promícháme a necháme vychladnout

  5. Studené škvarky jsou křupavé, voňavé a moc dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!