Hovězí pupek s glazírovanou cibulkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka cukr sůl máslo petrželka pažitka rozmarýn bazalka bylinky rukola ocet balsamico citronová šťáva rostlinný olej mletý černý pepř malé cibulky 800 g hovězí flank steak neboli pupek
Postup Hovězí pupek s glazírovanou cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Je důležité nakrájet z pupku steaky tzv. přes vlákno, aby maso nebylo tuhé. Steaky osolíme a opepříme
V pánvi rozehřejeme olej a maso orestujeme dozlatova. Mezitím připravíme glazírované cibulky. Do jiné pánve dáme rozehřát kousek másla, přihodíme celé malé cibulky, osolíme a opepříme a necháme je zhnědnout. Opatrně mícháme, aby se nerozbily. Přidáme špetku cukru, kapku balsamikového octa a asi 1 dl vody a chvilku povaříme
Orestované maso vyndáme a přikryjeme alobalem, aby pomalu došlo. Do pánve z masa nalijeme 1 dl vody a necháme vyvařit (voda na sebe nabere výpek z masa), pak přidáme cibulky a tekutiny spolu promícháme, omáčka tak zintenzivní
Hovězí pupek servírujeme tak, že steaky přes vlákna nakrájíme na proužky. Rukolu, bazalku, petrželku, pažitku, rozmarýn a další bylinky natrháme na menší kousky, promícháme v míse, zakápneme citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem a podáváme k masu a glazírovaným cibulkám
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!