Hovězí pupek s glazírovanou cibulkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka cukr
sůl
máslo
petrželka
pažitka
rozmarýn
bazalka
bylinky
rukola
ocet balsamico
citronová šťáva
rostlinný olej
mletý černý pepř
malé cibulky
800 g hovězí flank steak neboli pupek

Postup přípravy receptu

  1. Je důležité nakrájet z pupku steaky tzv. přes vlákno, aby maso nebylo tuhé. Steaky osolíme a opepříme

  2. V pánvi rozehřejeme olej a maso orestujeme dozlatova. Mezitím připravíme glazírované cibulky. Do jiné pánve dáme rozehřát kousek másla, přihodíme celé malé cibulky, osolíme a opepříme a necháme je zhnědnout. Opatrně mícháme, aby se nerozbily. Přidáme špetku cukru, kapku balsamikového octa a asi 1 dl vody a chvilku povaříme

  3. Orestované maso vyndáme a přikryjeme alobalem, aby pomalu došlo. Do pánve z masa nalijeme 1 dl vody a necháme vyvařit (voda na sebe nabere výpek z masa), pak přidáme cibulky a tekutiny spolu promícháme, omáčka tak zintenzivní

  4. Hovězí pupek servírujeme tak, že steaky přes vlákna nakrájíme na proužky. Rukolu, bazalku, petrželku, pažitku, rozmarýn a další bylinky natrháme na menší kousky, promícháme v míse, zakápneme citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem a podáváme k masu a glazírovaným cibulkám

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!