Rychlý houbový koláč recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 špetka sůl
1 ks vejce
2 ks vejce
100 g máslo
2 lžíce máslo
1/2 lžičky tymián
2 lžíce voda
300 g houby
200 g hladká mouka
250 ml zakysaná smetana
1 špetka jedlá soda
200 g sýr eidam
mletý černý pepř
2 ks zelená cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, sodu, sůl prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozklepneme vejce, přidáme máslo i vodu a vypracujeme těsto, které dáme do chladničky alespoň na 1/2 hodiny odpočinout

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme nakrájenou cibulku a nakonec přidáme pokrájené houby, které za pravidelného míchání asi 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a stáhneme z ohně

  3. Ve větší misce smícháme strouhaný sýr se zakysanou smetanou, vejci a prochladlými houbami

  4. Těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím větší kulatou koláčovou formu tak, aby vznikl vyvýšený okraj. Potřeme připravenou houbovou směsí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C asi půl hodiny, aby okraje zezlátly a náplň dokonale ztuhla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!