Pomazánka z uzených šprotů s jarní cibulkou recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 0,5 ks citron 2 lžičky plnotučná hořčice 160 g čerstvé máslo čerstvě mletý černý pepř 1 svazek jarní cibulka s natí 1 konzerva uzené šproty v oleji
Postup Pomazánka z uzených šprotů s jarní cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulku očistíme, pokrájíme na kolečka i s natí a dáme do mísy. K cibulce přidáme uzené šproty i s olejem z konzervy (160 g) a šťávu z poloviny citronu. Přidáme čerstvé máslo, plnotučnou hořčici, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem
Pomocí vidličky rozmačkáme uzené šproty na menší kousky, stejně tak máslo a všechno spolu dobře promícháme. Je dobré, když v pomazánce zůstanou kousky uzených šprotů
Pomazánku z uzených šprotů s jarní cibulkou natíráme na čerstvě upečený domácí chléb, čerstvé domácí pečivo či podáváme natřené na kolečkách rohlíku jako chutné jednohubky k dobrému suchému bílému vínu. Touto pomazánkou můžeme plnit paštičky z lístkového těsta, rolky ze sýra nebo různou čerstvou zeleninu apod
Tato rybí pomazánka je výborná na chlebu jako chutná snídaně či studená večeře s citronovým čajem, také jako výborné pohoštění pro návštěvu a zdravá svačina do školy.