Pečené rybí filé se zázvorem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 6 lžic strouhanka 800 g treska zázvor 2 lžíce olivový olej olivový olej 1,5 lžíce kukuřičná mouka 1 lžíce čerstvá petrželka mletý černý pepř sušený česnek 4 lžíce bílý řecký jogurt
Postup Pečené rybí filé se zázvorem
Postup přípravy receptu
-
V misce promícháme jogurt, sůl, pepř, olivový olej a čerstvě nastrouhaný zázvor. Čisté rybí plátky potřeme marinádou a necháme je aspoň na hodinu marinovat
V jiné míse promícháme strouhanku s kukuřičnou moukou, sušeným česnekem a nasekanou petrželkou
Rybí plátky z marinády obalíme ve směsi strouhanky a uložíme na plech s pečicím papírem. Každý plátek ryby pokapeme troškou oleje a plech vložíme do trouby
Rybí filé pečeme asi 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 180 - 190 °C. V polovině pečení plátky ryb obrátíme
Pečené rybí filé se zázvorem podáváme s bramborovou přílohou k hlavnímu chodu.