Bostonský chlebíček z páry recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
3/4 hrnečku rozinky
2 hrnečky podmáslí
1 hrneček kukuřičná mouka
1,5 lžička jedlá soda
1 hrneček celozrnná pšeničná mouka
1 hrneček žitná mouka
3/4 hrnečku třtinová melasa

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse smícháme pšeničnou, žitnou a kukuřičnou mouku, do směsi přimícháme rozinky, jedlou sodu a špetku soli. Vše dobře promícháme. Do podmáslí zamícháme třtinovou melasu. Do moučné směsi postupně přidáváme podmáslí s melasou a vše dobře zamícháme

  2. Připravíme si formu na bostonský chlebíček, která se vejde do pařáku umístěném ve větším hrnci. Formu dobře vymažeme nebo ji vyložíme pečicím papírem. Těsto vložíme do formy tak, aby byla ze dvou třetin plná. Formu pečlivě přikryjeme hliníkovou fólií

  3. Takto připravený základ pro bostonský chlebíček vaříme v páře asi 90 minut. Plotýnku nastavíme na střední teplotu a občas kontrolujeme, zda je v hrnci dostatek vody. Po 90 minutách vaření z formy opatrně sejmeme fólii a chlebíček necháme asi 15 minut dopéci v troubě předehřáté na 300°C

  4. Po upečení necháme hotový chlebíček mírně vychladnout a opatrně jej vyklopíme. Podáváme teplý nebo po vychladnutí nakrájený na plátky a potřený čerstvým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!