Pohanka s jogurtem a jahodami recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

200 g jahody
1 balíček vanilkový cukr
200 g bílý jogurt
120 g lámaná pohanka

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou přibližně 1 cm pod okraj. Přivedeme k varu a za průběžného míchání vaříme, než se změní v kaši, asi 7 minut. Necháme pohanku vychladnout

  2. Hotovou pohanku smícháme s vanilkovým cukrem a bílým jogurtem. Přendáme do misek a ozdobíme na plátky nakrájenými jahodami. Vanilkový cukr můžeme nahradit medem. "Pachuť" pohanky zamaskuje mletá skořice

  3. Pohanku s jogurtem a jahodami podáváme jako výborný zdravý dezert

  4. Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012

  5. Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!