Trio dipů k zelenině recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 200 g hrášek 1 stroužek česnek 1 stroužek česnek 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 špetka sůl 1 špetka sůl 3 lžíce jogurt pažitka 0,5 ks kapie 2 lžíce sezam 1 lžíce olivový olej 1 lžíce citronová šťáva 1 lžička římský kmín 1 špetka mletý černý pepř 1 špetka mletý černý pepř 1 špetka mletý černý pepř 3 lžíce selský bílý jogurt 2 lžíce zakysaná smetana 16% 180 g krémový kapiový sýr 250 g měkký tvraroh
Postup Trio dipů k zelenině
Postup přípravy receptu
-
Hrášek tři minuty povaříme ve vroucí vodě a poté propláchneme studenou vodou, aby si zachoval barvu. Přidáme prolisovaný česnek a ostatní suroviny a důkladně promixujeme tyčovým mixérem do krémové konzistence. V případě potřeby přidáme více smetany
Kapii nastrouháme na jemném struhadle, pažitku nadrobno nasekáme. Promícháme s ostatními surovinami
Tvaroh jednoduše utřeme s prolisovaným česnekem, olejem a jogurtem a poté dochutíme solí a pepřem
Trio dipů k zelenině podáváme s na proužky nakrájenou mrkví, paprikou, čerstvými salátovými okurkami nebo jakoukoli zeleninou podle své chuti či s pečivem
Zdroj: Eklasa.cz