Raw čokoládový řez recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 - 3 lžíce kakao 120 ml voda 180 g javorový sirup 1 ks vanilkový lusk 300 g slunečnicová semínka 4 - 5 lžic kokosový olej
Postup Raw čokoládový řez
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do výkonného mixéru a společně rozmixujeme
Nejprve směs mixujeme na nižší výkon, poté přidáváme na intenzitě. Mixujeme, dokud není krém dostatečně hladký
Menší kulatou formu s odnímatelným okrajem vymažeme kokosovým olejem a vysypeme strouhaným kokosem. Druhá varianta - formu můžeme pouze vyložit papírem na pečení
Hotový krém přendáme do připravené formy a stěrkou uhladíme
Raw čokoládový řez umístíme do mrazáku a necháme přes noc ztuhnout
Na druhý den řez vyndáme a před krájením jej necháme trochu povolit. Pak už jen nakrájíme požadované tvary, doporučuji spíše menší kousky, řez je opravdu sytý
Hotový raw čokoládový řez před podáváním libovolně dozdobíme - semínky, čerstvým ovocem, hoblinkami čokolády, posypeme kakaem nebo kokosem.