Vepřová zabijačková roláda recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
3 lžíce strouhanka
2 ks cibule
1 lžička hořčice
1/2 ks zelená paprika
1/2 ks žlutá paprika
750 g vepřová kýta
mletý černý pepř
vepřové sádlo
sušený rozmarýn
instantní jíška
sušená majoránka
1/2 ks čerstvá červená paprika
250 g světlá prejtová jitrnice

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme a připravíme si z něho plát, který lehce naklepeme. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a uchováme v chladu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky

  2. Příprava nádivky: Česnek oloupeme a prolisujeme. Prejt z jitrnic vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku, hořčici, česnek, okořeníme majoránkou, rozmarýnem a řádně propracujeme

  3. Plát masa potřeme nádivkou, poklademe paprikami a zarolujeme. Roládu ovážeme nití a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Okolo masa nasypeme nakrájenou cibuli a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso poléváme vodou a výpekem

  4. Měkké maso vyjmeme z pekáčku, odstraníme nitě a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu můžeme podle potřeby zahustit instantní jíškou

  5. Vepřovou zabijačkovou roládu přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!