Vepřová zabijačková roláda recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1 ks vejce 3 lžíce strouhanka 2 ks cibule 1 lžička hořčice 1/2 ks zelená paprika 1/2 ks žlutá paprika 750 g vepřová kýta mletý černý pepř vepřové sádlo sušený rozmarýn instantní jíška sušená majoránka 1/2 ks čerstvá červená paprika 250 g světlá prejtová jitrnice
Postup Vepřová zabijačková roláda
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso očistíme a připravíme si z něho plát, který lehce naklepeme. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a uchováme v chladu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky
Příprava nádivky: Česnek oloupeme a prolisujeme. Prejt z jitrnic vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku, hořčici, česnek, okořeníme majoránkou, rozmarýnem a řádně propracujeme
Plát masa potřeme nádivkou, poklademe paprikami a zarolujeme. Roládu ovážeme nití a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Okolo masa nasypeme nakrájenou cibuli a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso poléváme vodou a výpekem
Měkké maso vyjmeme z pekáčku, odstraníme nitě a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu můžeme podle potřeby zahustit instantní jíškou
Vepřovou zabijačkovou roládu přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory a zeleninovými saláty.