Mátové kuře recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 1/2 - 1 lžičky šafrán 3 lžíce olivový olej 500 ml bílý jogurt 1 lžička drcený kmín mletý černý pepř 5 - 6 lístků čerstvá máta 1 ks čerstvé kuře
Postup Mátové kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, omyjeme, osušíme, rozdělíme na čtvrtky, které osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Jogurt promícháme s olejem, kmínem, šafránem a jemně nasekanými lístky čerstvé máty
Porce kuřete vložíme do marinády a za občasného obracení je necháme nejlépe přes noc rozležet. Nejméně však 5 hodin
Porce kuřete přendáme i s marinádou do pekáče, podlijeme malým množstvím vývaru a upečeme při 200 °C doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou, popřípadě ředíme vývarem
Upečené mátové kuře vyjmeme a výpek rozmixujeme tyčovým mixerem do pěny v hladkou omáčku. Podle chuti přisolíme a opepříme
Pečené mátové kuře s omáčkou rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží.